Кошик
88 відгуків
+380 (66) 093-96-99
Снігурівський маслозавод
Кошик

Якщо коротко, про..«Голландський»

Якщо коротко, про..«Голландський»

Якщо коротко, то

Технологія виробництва відомих голландських сирів в нашій країні в 20-х роках XIX століття була адаптована. Так вийшов сир, отримав узагальнену назву «Голландський».

Детальніше

Колір сиру «Голландський», згідно нормативно-технічної документації, може варіюватися від білого до світло-жовтого. Якщо сир володіє насиченим жовтим кольором, значить, при виробництві цього продукту використовувався барвник. По всій сирній масі справжнього сиру «Голландський» завжди є рівномірно розподілений малюнок. Сир повинен бути злегка щільним і еластичним.

Нерідко можна побачити у складі сиру добавку E509. Це означає, що в сирі присутній хлорид кальцію. Для здоров'я він не шкідливий. Ця добавка при виготовленні сиру дозволяє ущільнити згусток і отримати хорошу сирне зерно.

Визначити якість сиру можна і в домашніх умовах. Для цього треба на ніч покласти сир в молоко. Якщо сир розм'якне і розвалиться, значить, він неякісний. Натуральний сир може стати навіть краще і омолодитися.

У невеликому шматочку «Голландського» сиру міститься добова норма кальцію. Це досить жирний продукт, тому є його коштує всього два-три рази в тиждень по два шматочки. Не слід вживати цей продукт і на ніч, через що міститься в сирі речовини, яка має збудливу дію.

Як вибирати

Жирність сиру «Голландський» буває різною – 45 або 50%. Відсоток жирності, як правило, вказується на упаковці, але визначити її можна і за зовнішнім виглядом продукту. Жирність сиру, що має форму бруска, становить 45%. Кулястий більш жирний сир.

Якщо на упаковці немає слова «сир», то всередині може виявитися сирний продукт, у складі якого часто присутні різні хімічні добавки і рослинні жири. У складі якісного сиру повинно бути молоко, закваска і хлористий кальцій. Також у списку інгредієнтів може бути вказаний натуральний барвник аннато, з допомогою якого продукту можна додати колір від жовтого до темно-оранжевого відтінку. Присутність у складі сиру азотнокислого калію чи нітрату калію повинно насторожити. Цей компонент допомагає приховати сировину не найвищої якості. Сыр «Голландский», изготовленный по традиционной рецептуре, при температуре от 0 до +4 градусов может храниться до 90 дней. Более длительный срок, обычно, имеет сыр, в составе которого присутствуют консерванты.

Качественный сыр должен иметь равномерно распределенный рисунок и однородную окраску. Глазки «Голландского» сыра имеют угловатую или слегка сплющенную форму. На корке сыра не должно быть трещин, так как это может привести к развитию плесени в продукте. Поверхность сыра не должна быть ни слишком сухой, ни черезчур влажной. Не лучшими вкусовыми качествами обладает перезревший или залежавшийся сыр. Нарезая такой сыр, можно заметить, что он имеет излишне мягкую консистенцию и прилипает к ножу.
  Источник информации: ТВ программа “Контрольная закупка” от 04.05.2012 г. и 02.06.2011 г.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner