Бринза – невід'ємний компонент національної кухні болгар, румунів, молдован, українців, росіян (calorizator). Аналогічні сири дуже популярні у балканців і греків, як самодостатня закуска і, як смаковий акцент в багатьох стравах.
Бринза є кисломолочним продуктом, приготованим з коров'ячого молока, також використовують з овечого або з суміші овечого і козячого молока, витриманим у розсолі. Має малий термін зберігання.
Сир бринза під час приготування не піддається високотемпературній обробці, завдяки чому в ній зберігається найбільш корисні та цінні складові молока.Як більшість молочних продуктів, бринза дуже приваблива вітамінним складом з вітамінів РР, С, В1, А, В2, D, Е і бета-каротину. Бринза насичена мінералами заліза, сірки, фосфору, калію і магнію, вкрай важливими для здоров'я людини. Величезний вміст кальцію робить бринзу незамінним елементом живлення для запобігання остеопорозу, захисту кісток та зубної емалі.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 3000 г |
Жирність | 30 % |
Тип | Розсольний сир |
Тип молока | Коров'яче |
Виробник | БЕТ |
- Ціна: 180 ₴/кг